جوابیه رسمی استودیو طراحى آتیبال مشاور پروژه شیر کاله به ادعای شرکت دومینو و شائبه ی بوجود آمده در تبلیغات این دو شرکت

دنیای تبلیغات- پس از انتشار تصویر بیلبورد جدید دومینو با شعار یک شیر واقعی در کانال تلگرامی دنیای تبلیغات ،مدیر تبلیغات شرکت کاله با ارسال تصاویری برای دنیای تبلیغات از تشابه شعار دومینو با کاله خبر داد:
در پی انتشار این پست، آژانس مشاور شرکت دومینو جوابیه ای را برای دنیای تبلیغات ارسال کرده که میتوانید در این مطلب بخوانید، سپس استدیو آتیبال نیز پاسخ این شائبه را توسط دنیای تبلیغات اطلاع رسانی کرد که در ادامه میخوانید…
با توجه به شرایطی که در عرصه تبلیغات حاکم است، هر گونه تقلید هم آنچنان عجیب بنظر نمیرسد و صابون این نوع از تقلید بارها به تن بسیاری از ما خورده است. بنابراین برای ما بسیار قابل درک است که گاهی اصرار برخی از سفارشدهندگان چارهای جز تقلید برای آژانسها باقی نمیگذارد و از آنجایی که ما همیشه قسمت خوب قضیه را میبینیم راستش را بخواهید خیلی هم بدمان نیامد که ایدههایمان دستخوش تقلید دیگر برندهای ایرانی بشود. از اینرو بهتر دیدیم به جای توضیح برحق بودنمان که آنچنان واضح است که حتی لزومی نمیبینیم به تاریخ آن اشاره کنیم، به برخی نکات دیگر توجه بکنیم.
همکار محترم آخر چرا با توسل به شعر مولانا خیز به این بلندی برداشتهاید؟ آیا نیاز است ما هم در جواب، به تاریخ، قدمت و ریشهی واژه شیر در ادبیات و زبان فارسی برگردیم که اولین بار چه کسی در چه زمانی مادهی سفید و حیوانی در جنگل و لولهی آب را شیر نامید؟ بنظرتان کمی خندهدار نیست؟ اصلا بیخیال همین هم اگر بشویم، نفهمیدیم کجایش ایدهی مولانا بود؟؟؟ یعنی قبل از مولانا کسی نمیدانست واژهی شیر چند معنا دارد؟ یعنی قبل از آن کسی از ایهام شیر استفاده نکرده بود؟ یعنی مولانا خالق واژهی دومفهومی شیر بوده است؟ یعنی بطور اخص مولانا در این ایدهپردازی دخیل بوده است؟ مولانا در اتاق ایدهپردازیتان بعنوان کپیرایتر مشغول به کار است؟ چه بسیار متون، قطعهی ادبی و اشعار هستند که پیش و پس از مولانا از این ایهام به درستی استفاده کردهاند پس چگونه میتوان ادعا کرد که این ایدهی مولاناست؟
اما اکنون بگذارید دوباره به متن خودتان برگردیم تا مشاهده کنیم که خودتان همهی آن چیزی که این جوابیه بدان نیاز دارد را در اختیارمان گذاشتید.
«تنها شباهت این دو طرح در اعلام عبارت “شیر واقعی” است، اگر فرض را بر کپی بگیریم پس تمام خودرو سازانی که خودرو خود را امن می نامند در حال کپی از وولو هستند، تمام برند های غذایی که غذای خود را سالم میدانند از سابوی کپی کردند و این عبارت “شیر واقعی” نه یک ایده بلکه توصیف کیفیت محصول است و اصلا به ایده ربطی ندارد. »
اصلا به ایده ربطی ندارد کاملا حرف درست و منطقی است، اما دوست عزیز وقتی این عبارت را در کنار تصویر شیر جنگل میگذارید حتما ربط پیدا میکند. مگر میشود شعار بیارتباط با تصویر باشد؟ زمانی که از این عبارت استفاده میشود و مابه ازایی بیرونی همچون شیر جنگل می یابد دیگر نمیتوان مدعی عدم ارتباط منطقی مابین عبارت شیر واقعی و شیر جنگل شد، زیرا عبارت بیانگر آنچیزی است که تصویر سعی در بیانش دارد و این دقیقا همانجایی است که ما مدعی تقلید و کپیبرداری هستیم. باور کنید هر جا کلمه و یا عبارت شیر واقعی را بکار میبردید حتی در کنار شیر آب، اینقدر عجیب نبود که آن را در کنار شیر جنگل یا بهتر است بگوییم شیرشاه (Lion King) بگذارید.
در جای دیگری میگویید:
«طرح شیر دومینو تبدیل ایده شیر گاو به شیر جنگل است، یعنی شیر واقعی. ولی ایده کاله تبدیل گاو به شیر است و اصلا ایده ربطی به عبارت ندارد.»
باید بگوییم که ما از صنعت مجاز استفاده کردیم و مجازاً به جای شیر خوراکی به سرمنشأ شیر که حیوان گاو است اشاره کردیم و مجازاً حیوان شیری را با لکههای گاو نشان دادیم تا بازی کلامی با عبارت شیر واقعی را با این تصویر کامل کنیم. این یک پروسهی خلاقانه است که با توجه به نوع بستهبندی شیر کاله که این لکهها را در خود داشت، کاملا درست و مناسب مینماید.
در انتها باید بگوییم چه این شباهت بر حسب اتفاق بوده باشد و چه تحت فشار کارفرما آنچنان فرقی نمیکند، برای ما تنها یک نتیجهی خوشایند وجود دارد اینکه ایدههایمان به دست برندهای دیگر کپی میشود.
استودیو آتیبال / مشاور پروژه شیر کاله
دنیای تبلیغات به عنوان رسانه مرجع تبلیغات و برند ایران، آماده انتشار رسمی جوابیه ها و سوال ها در این مورد است.
لینک مطلب شیرها در کانال تلگرامی دنیای تبلیغات
این شد یک جوابیه خوب
جمله آخر برای دومینویی ها خیلی سنگین بودا
شاید بهتر باشه مدیران دومینو در تبلیغات یه تجدید نظر کلی کنند اکثر کارهاشون که کپی از شرکت میهن است و این وسط برای تنوع از بقیه برندها هم یه کپی میزنن تفریحی
و البته کلی هم پول میدهند برای همین ضد برندیگ ها !!!!!